Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

Konferencija „Lietuvos mokslo ir studijų sistemos pažangos kryptys“

 LR Seime 2017-03-20

Vykstant aukštojo mokslo pertvarkai siekiame atkreipti dėmesį į padėtį aukštajame moksle bei mokslo tyrimo institutuose. Š. m. kovo 20 d. organizavome konferenciją „Lietuvos mokslo ir studijų sistemos pažangos kryptys„ kartu su Lietuvos Mokslininkų sąjunga. Akademinę bendruomenę atstovavo mokslininkai iš dešimties mokslinių tyrimų institutų ir keturiolikos šalies aukštųjų mokyklų (LSMU, KTU, LSU, VDU, KK, ASU, VU, LEU, MRU, VGTU, LTMA, KU, ŠU, PK). Konferencijoje dalyvavo LR Seimo narai, valstybės pareigūnai, mokslininkai ir dėstytojai. Sveikinimo žodį konferencijai tarė Seimo narys K. Mažeika. Lietuvos Respublikos 17-osios Vyriausybės aukštojo mokslo politikos nuostatas pristatė LR švietimo ir mokslo viceministras dr. Giedrius Viliūnas.

Apie universitetų vaidmens kaitą XXI a. socialinių ir technologinių pokyčių kontekste kalbėjo Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas „Mokslo Lietuvos“ redaktorius prof. dr. Jonas Jasaitis. Visai naują požiūrį apie universitetinį ugdymą – „Artes liberales studijų vaidmuo universitetiniame ugdyme“ pristatė Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. dr. Juozas Augutis. Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius prof. dr. Antanas Maziliauskas lygino specializuoto bei bendraprofilinio universiteto galimybes. Apie būtinybę ugdyti Lietuvos visuomenės sveikos gyvensenos nuostatas kalbėjo Lietuvos sporto universiteto rektorius dr. Aivaras Ratkevičius. LAMPSS valdybos narys prof. dr. Sigitas Vaitkevičius pristatė 1700 darbuotojų iš Lietuvos aukštųjų mokyklų apklausos apie aukštojo mokslo pertvarką apžvalgą. Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo valdybos narė prof. dr. Žaneta Simanavičienė kalbėjo apie daugeliui skaudžią universitetų dėstytojų ir tyrėjų atlyginimų problemą. Lietuvos mokslininkų sąjungos tarybos narys prof. habil. dr. Valentinas Baltrūnas kalbėjo apie akademinių mokyklų išnykimo grėsmę. Diskriminaciją dėl amžiaus ir darbo santykių nestabilumą universitetinio ugdymo sistemoje analizavo teisininkas Aivaras Žilvinskas. Konferencija, kurioje dalyvavo78 aukštojo mokslo atstovai, priėmė rezoliuciją, kuria kreipėsi į LR Seimo narius siūlydami atsižvelgti į susidariusią padėtį ir ją taisyti. Rezoliucija su redakcinės komisijos parašais bus paskelbta vėliau „Mokslo Lietuva“ leidinyje. Pranešimai pridedami.

 

  • IMG_20170320_142421
  • IMG_20170320_145548
  • IMG_20170320_154841
  • IMG_20170320_160923

 

 

 

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.