Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

Kvietimas konsultuotis - gerai, tik ar ne per vėlai?

  • Atnaujinta: 2013 sausio 30, Trečiadienis 17:48

Lietuvos muzikos akademijos (LMTA) Kauno fakulteto ir jo bendruomenės išreikštu pageidavimu integruotis į Vytauto Didžiojo universitetą, LMTA įvyko struktūriniai pertvarkymai. Kadangi dalis darbuotojų vis tik nesutiko pereiti dirbti į naująją įstaigą, juos numatoma atleisti iš darbo LMTA. Akademijos rektorate Rektoriaus prof. Eduardo Gabnio kvietimu surengtose konsultacijose su LMTA darbuotojų atstovybės (profesinės sąjungos) atstovais dalyvavo LMTA profsąjungos pirmininkė doc.Virginija Apanavičienė ir LŠPS konsultantas Romas Turonis. Konsultacijose prieita vieningos numonės, kad darbuotojai atleidžiami pagal DKĮ 129 str. laikantis teisės norminiuose aktuose nustatytos tvarkos ir terminų.

Konsultavimo protokole pažymėta, kad išklausius Rektoriaus paaiškinimus, ir atsižvelgiant į tai, kad Akademijos Kauno fakultetas nustoja fukcionuoti ir jo darbuotojų nėra galimybės perkelti į kitą darbą Akademijoje, darbuotojų atstovas rekomendavo nutraukti Akademijos ir darbuotojų sudarytas sutartis šalių susitarimu, atleidžiamiems iš darbo darbuotojams išmokant darbo užmokestį už faktiškai dirbtą laiką, kompensacijas už nepanaudotas atostogas, išeitines išmokas, apskaičiuotas Darbo kodekso 140 str. nustatyta tvarka, taip pat papildomas kompensacijas, lygias ne mažiau 50 proc. vidutinio darbo užmokesčio sumos, mokėtinos per Darbo kodekso 130str. 1 d. numatytą įspėjimo apie atleidimą iš darbo laikotarpį.

Tarp atleidžiamųjų nebuvo nė vieno profsąjungos nario, todėl profsąjungos komitetas išankstinės informacijos apie atleidimų pobūdį neturėjo. Kaip pastebėjo Lietuvos švietimo profsąjungos atstovas R.Turonis, administracija apie būsimas konsultacijas darbuotojų atstovus turėjo informuoti iš anksto, kad būtų galima personaliai su atleidžiamais darbuotojais, kurie dirba Kaune, aptarti jų poreikius.

LMTA ir LMTA darbuotojų atstovybės (profesinės sąjungos) konsultavimosi protokolą pasirašė Rektorius prof. Eduardas Gabnys ir LMTA profsąjungos pirmininkė doc. Virginija Apanavičienė.

Universitetų profsąjungų veiklos praktikoje tai yra bene pirmasis konsultavimosi protokolas, atitinkantis galiojančius įstatymus.

LMTA profsąjunga turi įtakos, derantis su administracija dėl darbuotojų teisių: per keletą metų aukštąjį mokslą baigusių koncertmeisterių darbo atlyginimai nuo minimalių pasiekė lektorių atlyginimų dydį; surasta argumentų kodėl 2010 m. LMTA darbuotojams nereikėtų išeiti nemokamų atostogų ir jie neišėjo bei neprarado atlyginimo dalies ir socialinių garantijų; vieno darbuotojo darbo teisės buvo apgintos, tarpininkaujant LŠPS teisės specialistams, ir jam, pasirašius taikos sutartį, išmokėta išeitinė išmoka.

Virginija Kligytė

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.