Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

Lietuvos ir Latvijos universitetų dėstytojų bendruomenė pasirengusi glaudžiau bendradarbiauti

  • Atnaujinta: 2013 sausio 30, Trečiadienis 17:48

Latvijos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinė sąjunga (LIZDA) 2011 m birželio 10 d. surengė seminarą Rygoje, skirtą apsikeitimui gerąja patirtimi tarp Lietuvos ir Latvijos universitetų profesinių organizacijų atstovų. Šiame seminare pranešimą apie Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS) ir Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos veiklą (LŠMPSF) padarė LAMPSS pirmininkas prof. Artūras Stimbirys.

LIZDA prezidentė Ingrida Mikiško apžvelgė jungtinės aukštųjų mokyklų ir kitų švietimo įstaigų organizacijos veiklą Latvijoje pažymėdama kad jų organizacija – tai didžiausias profesinių sąjungų šakinis darinys šalyje, apjungiantis 34 tūkstančius narių – aukštųjų mokyklų dėstytojus, mokslininkus, mokyklų mokytojus, vaikų darželių darbuotojus. Buvo atkreiptas dėmesys, kad didžioji dalis (per 80 procentų) darbuotojų Latvijos universitetuose yra šios profesinės organizacijos nariai. Pagrindiniai LIZDA veiklos prioritetai yra tokie: darbo vietų išsaugojimas, darbuotojų atlyginimų stabilumo ir kėlimo klausimai, darbo sąlygų gerinimas, aktyvus dalyvavimas švietimo ir mokslo sektoriaus reformavime.

LAMPSS vicepirmininkas doc. Vaclovas Kubilius supažindino akademinius partnerius su  Lietuvos universitetų dėstytojų darbo krūvio optimizavimo pasiūlymais ir su rengiamomis naujosiomis rekomendacijomis, kurias ruošiasi išleisti bendra Lietuvos švietimo ministerijos ir LAMPSS darbo grupė.

Seminare dalyvavę Liepojos, Daugpilio ir kitų Latvijos universitetų atstovai pabrėžė, kad aktyvus, skaitlingas dėstytojų, dalyvavimas LIZDA veikloje užtikrina gerus santykius su darbdavių atstovais – su universitetų vadovybe su Latvijos švietimo ir mokslo ministerija. Todėl netolimoje praeityje buvo išvengta aštrių darbo konfliktų ar ženklių darbo vietų mažinimo Latvijos universitetuose.

Baigiantis renginiui, LIZDA kartu su LAMPSS pasirašė tarpusavio bendradarbiavimo sutartį 2011-2016 metams, pagal kurią numatoma skatinti bendrą veiklą, keistis patirtimi, koordinuoti veiksmus tarptautinėje arenoje.

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://archyvas.lampss.lt/images/susitikimas20110610

prof. Linas Šumskas
Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS),
Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos (LŠMPSF) tarptautinių ryšių koordinatorius

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.