Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

Švietimo ir mokslo ministerijoje buvo aptartos dėstytojų ir mokslininkų atlyginimų nemažinimo galimybės

  • Atnaujinta: 2013 sausio 30, Trečiadienis 17:48

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS) atstovai 2010 m. birželio 29 dieną 14 val. dalyvavo Lietuvos Respublikos Švietimo ir Mokslo Ministerijoje (ŠMM) (Volanog. 6, Vilnius) pasitarime su viceministre N. Putinaite, kuri pabrėžė, kad ŠMM deda visas pastangas, kad dėstytojų ir mokslininkų atlyginimai krizes sąlygomis bent jau būtų nemažinami.

 LAMPSS atstovai sakė, kad jie pritaria tokiai ministerijos pozicijai stengtis išsaugoti šių kategorijų darbuotojų darbo užmokesčio dydį ekonominio sunkmečio sąlygomis, tačiau buvo išsakyti pastebėjimai dėl to, kad ministerijos valdininkai šį sprendimą priėmė patys, nesikonsultavo su socialiniais partneriais - profesinėmis sąjungomis, nors tai padaryti juos įpareigojo Vyriausybė. Buvo pabrėžta, kad LAMPSS pasigenda ŠMM geranoriškumo, atvirumo, informavimo ir kitų socialinio dialogo plėtojimo formų, kaip tai daroma demokratinėse valstybėse. Taip elgiantis žymiai sumažinama socialinė įtampa, tariantis galima visada rasti optimalių sprendimo variantų. Juolab, kad profsąjungų atstovai turi praktinės patirties, nes tiesiogiai dalyvauja aukštųjų mokyklų veikloje. Abi pusės sutiko, kad pačiose aukštosiose mokyklose pasitaiko neūkiškumo, vadybinės patirties stokos, o kartais ir piktnaudžiavimo atvejų, dėl kurių neteisingai paskirstomos iš valstybės gautos lėšos.

Buvo pažymėta, kad LAMPSS nuomone, šiuo metu aukštosiose mokyklose blogėja ne tik ekonominė, bet ir socialinė darbuotojų padėtis; didinami krūviai, stambėja studentų grupės, dėstytojams ir mokslininkams didinami reikalavimai. Dėl šių priežasčių dėstytojams tenka žymiai daugiau dirbti. Pasitaiko atveju, kai netgi toje pačioje aukštojoje mokykloje atskirų dėstytojų krūviai skiriasi kelis kartus. Tai dažnai priklauso nuo to ar dėstytojas yra „savas"ar ne. Šioje pozicijoje LAMPSS nuomone, turėtų būti griežtesnė ŠMM pozicija; ji turėtų stebėti šią situaciją, užsakyti šia tema mokslinius tyrimus, kuriais remiantis galima būtų išleisti rekomendacijas.

Galiausiai buvo sutarta susitikti spalio mėnesį ir rūpimais klausimais dialogą pratęsti.

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.