Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

LŠMPSF bendradarbiavimas su Europos profesinių sąjungų švietimo komitetu

  • Atnaujinta: 2013 sausio 30, Trečiadienis 17:48

 Bendradarbiavimas su Europos sąjungos profsąjungų konfederacija (ETUC) pastaruoju metu įgauna vis įvairesnes formas.

 LŠMPSF atstovas LAMPSS tarptautinių ryšių koordinatorius dr. Linas Šumskas gegužės 18-20 d. ir birželio 14-16 d. dalyvavo Europos profesinių sąjungų konfederacijos surengtame seminare „Mokymas ir vadovavimas“. Šiame renginyje dalyvavo per 20 dalyvių tiek iš „naujųjų“ tiek iš „senųjų“ Europos sąjungos šalių.

 Seminaro pagrindine tema – socialinio dialogo vystymas tarptautiniu ir nacionaliniu mastu. Nors renginyje dalyvavo įvairių pramonės šakinių profsąjungų atstovai, tačiau nemažai dėmesio buvo skirta ir švietimo bei mokslo srities socialinio dialogo tematikai. Pranešimą seminare skaitęs Europos profesinių sąjungų švietimo komiteto (ETUCE) politikos koordinatorius David Poissonneau papasakojo apie birželio 11 d. vykusį Europos sektorinio socialinio dialogo švietimo komiteto (ESSDE) posėdį. Jis pažymėjo, kad švietimo ir mokslo sektoriaus darbuotojų dialogas su darbdaviais prasidėjo žymiai vėliau (lyginant su kitų ekonomikos sričių), tik šiais metais, kadangi ilgą laiką Europoje nebuvo sukurta Europos švietimo darbdavių federacija (EFEE). Mes, Lietuvos atstovai, taip pat galime pasidžiaugti, kad europiniame socialinio komitete dirba ir Lietuvos atstovė – LŠMPSF tarptautinė sekretorė Tatjana Babrauskienė.

 Seminaro diskusijų metu buvo galimybė supažindinti kolegas Europos profsąjungų ir ETUCE atstovą su Lietuvos švietimo ir mokslo srities problemomis. Su ETUCE atstovu trumpai aptartos bendradarbiavimo ir solidarių bendrų veiksmų vykdymo galimybės socialinio dialogo stiprinimo srityje. Konsultavimasis su ETUCE paskatino sukurti kreipimąsi į šios organizacijos generalinį sekretorių Martin Romer „dėl situacijos Lietuvos švietimo ir mokslo srityje“.

 

dr. Linas Šumskas
LAMPSS narės KMU BMTI profesinės sąjungos pirmininkas,
LAMPSS tarptautinių ryšių koordinatorius

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.