Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo dr. Rimanto Vaitkaus pokalbis su LAMPSS ekspertais

  • Atnaujinta: 2015 gegužės 13, Trečiadienis 16:27

LAMPSS parengtas kreipimasis  į šalies vadovus dėl naujo socialinio modelio sulaukė pozityvaus rezonanso. Savo tinklalapyje jau rašėme, kad iš LR Prezidento kanceliarijos atėjo oficialus atsakymas į minėtą kreipimąsi (įdėti nuorodą).Gautame atsakyme be kita ko pabrėžiama, kad „išdėstyti argumentai ir siūlymai dėmesingai įvertinti“.

Kreipimesi išsakytomis idėjomis susidomėjo ir LR Vyriausybės kanceliarija. Susitikti su LAMPSS ekspertais – prof. habil. dr. Gediminu Merkiu ir doc. dr. Aušra Tartilaite-Paulauskiene - buvo atvykęs Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Rimantas Vaitkus. Darbinio susitikimo, kuris įvyko š. m. gegužės 8 d. KTU Viešosios politikos ir administravimo institute, tikslas – detaliau susipažinti su ekspertų, kritikuojančių naująjį darbo kodeksą, argumentais. Diskutuojančios šalys pripažino, kad darbo teisinis reguliavimas šalyje privalo būti tobulinamas, kad modelyje pasiūlyta ir gerų dalykų, pvz., dėl darbo sutarčių tipologinės įvairovės ir kt. Buvo iškelta idėja, kad pozityvios teisinės normos, dėl kurių visuomenėje bei interesų grupėse nekyla polemika bei įtampa, galėtų būti priimtos ilgai nedelsus, dalimis.

  • susitikimas0
  • susitikimas1
  • susitikimas2

Darbo teisės ir darbo kodekso ekspertė doc. dr. A. Tartilaitė-Paulauskienė padarė pranešimą, kuriame palygino dabartinio ir siūlomo darbo kodekso konkrečias teisines normas. Detaliau buvo apsistota ties tokiais klausimais kaip motinystės apsauga, žalos darbdaviui institutas, piktnaudžiavimo neterminuotomis sutartimis ir viršvalandžiais rizika, ilgesnių atostogų naikinimas kai kurioms profesinėms grupėms ir kt. Vyriausybės atstovui buvo įteikta visa ekspertų parengta analitinė medžiaga.

Diskutuojančios šalys sutiko, kad modernioje valstybėje, kai kalbama apie darbo santykių sureguliavimą, Vyriausybė negali vienašališkai atsistoti nei darbdavių, nei profsąjungų pusėje. Vyriausybė, Seimas čia privalo atlikti nešališko arbitro vaidmenį. Susitikimo metu susidarė įspūdis, kad Vyriausybės kanceliarija adekvačiai suvokia tą didžiulę atsakomybę, kuri dėl modelio ir darbo kodekso priėmimo teks būtent dabartinei Vyriausybei.

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.