Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

Baltijos šalių universitetų profesinių sąjungų bendradarbiavimas

  • Atnaujinta: 2014 gruodžio 18, Ketvirtadienis 16:35

Rygoje 2014 m. spalio 29-30 d. 14-15 d. vyko pirmoji Baltijos šalių universitetų profesinių sąjungų konferencija „Baltijos šalių aukštųjų mokyklų profesinės sąjungos: problemos, pasiekimai ir iššūkiai“. Lietuvą konferencijoje atstovavo Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (A. Lapinskienė, V.Juodagalvis, L. Šumskas, Č. Christauskas).

Latvijoje universitetų profesinės sąjungos yra įsijungusios į Latvijos švietimo profesinių sąjungų organizaciją LIZDA. Ši organizacija jungia per 30 tūkstančius narių – aukštųjų mokyklų dėstytojus, mokyklų mokytojus, vaikų darželių darbuotojus. Estijoje yra susikūrusi universitetų profesinė organizacija „Universitas“. Visų trijų Baltijos šalių profesinės sąjungos yra aktyvios tarptautinėse organizacijose – aktyviai įsijungusios į Europos švietimo profesinių sąjungų komiteto (ETUCE) veiklas.

  • P1120943
  • P1120947
  • P1120951

Konferencijoje pranešimą apie LAMPSS veiklą padarė prof. L. Šumskas ir doc. A. Lapinskienė. LIZDA tarptautinių ryšių koordinatorė I. Trapenciere supažindino su Latvijos universitetų profesinio darbo aktualijomis. Ji nurodė, kad Latvijoje viena iš aktualiausių problemų ir reikalavimų vyriausybei – atstatyti per krizę sumažintus dėstytojų atlyginimus. Estijos dėstytojų profsąjungos „Universitas“ atstovas T. Otto pristatė savo profsąjungos veiklą. Jų profsąjunga yra pasiūliusi ir derasi su universitetų vadovybe dėl nustatytų „atlyginimų laiptelių“ (EUR): asistentas – 810-941, lektorius – 945-1098, docentas – 1283-1491; profesorius – 1621-1884 EUR. Estų atstovas pažymėjo, kad eilėje universitetų profsąjungiečių numatyti dėstytojų lygiai jau pasiekti, nes tai priklauso nuo šių profesinių sąjungų aktyvumo ir gebėjimo derėtis su savo darbdaviais.

Apibendrinant šios Baltijos šalių konferencijos rezultatus buvo numatyta aktyvinti mūsų šalių universitetų darbuotojų bendradarbiavimą bei parengti bendrą kreipimąsi į šalių švietimo ministerijas bei vyriausybes.

prof. Linas Šumskas
Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS),
tarptautinių ryšių koordinatorius

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.