Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

LAMPSS ir DP susitarimas

2012 m. spalio 9 d. Seime siekiant pagerinti bendradarbiavimą tarp profesinių sąjungų ir politinių partijų ieškant optimalių sprendimų aukštojo mokslo srityje tarp Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS ) ir Darbo partijos ( DP ) buvo pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo. Pagrindinis susitarimo tikslas — pritaikyti aukštąjį mokslą ir studijas šalies ūkio ir visuomenės poreikiams bei gerinti jo kokybę.

Susitarimą pasirašiusios šalys įsipareigojo tiksliau apibrėžti aukštųjų mokyklų autonomiją, užtikrinant demokratijos ir viešumo principus; garantuoti nemokamą mokslą valstybinėse aukštosiose mokyklose gerai besimokantiems piliečiams; patikslinti kriterijus, pagal kuriuos asmenys būtų laikomi gerai besimokančiais; tikslingai planuoti valstybei reikalingų aukštos kvalifikacijos specialistų, rengiamų valstybiniuose universitetuose, poreikį ir kiekį; reikalauti, kad Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) sugriežtintų studijų kokybės kontrolę, atkreipdama dėmesį į visas mokymo proceso sudedamąsias dalis, t. y., studijas, savarankišką mokymąsi, žinių įsisavinimo įvertinimą bei nustatytų šių dalių kokybės vertinimo kriterijus; siekti, kad ŠMM kontroliuotų, kaip įgyvendinamas Mokslo ir studijų įstatymas ir poįstatyminiai teisės aktai, išaiškintų ir viešai skelbtų jų pažeidimus Lietuvos aukštosiose mokyklose.

LAMPSS ateityje numato pasirašyti susitarimus ir su kitomis politinėmis partijomis, kurių programose aukštojo mokslo srityje numatyta kelti studijų ir mokslo kokybę, skatinti socialinį dialogą bei gerinti darbuotjoų socialines ekonomines sąlygas.

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.