Nariai
Šakinė profsąjunga
LAMPSS atstovauja aukštųjų mokyklų profesines sąjungas. Gina jų ir jų darbuotojų interesus valstybiniu ir regioniniu lygmeniu.
Naujienos
Aktualijos
Aktualūs teisės aktai, nutarimai ir pranešimai apie įvykius vykstančius aukštajame moksle.
Veikla
Pasiekimai ir įvykiai
Atlikti darbai, vieši pasiekimai, svarbūs įvykiai, pakeitę situaciją aukštajame moksle.
Komentaras
Nuomonė ir pozicija
Specialistų komentarai, reikšmingos įžvalgos ir patirtys orientuotos į darbo sąlygų ir kokybės gerinimą aukštajame moksle.

Ataskaitinė -rinkiminė konferencija

  • Atnaujinta: 2013 sausio 30, Trečiadienis 17:48

Lietuvos Aukštųjų Mokyklų Profesinių Sąjungų Susivienijimo ataskaitinė -rinkiminė konferencija

2010 m. balandžio 23 d. KTU centriniuose rūmuose įvyko  Lietuvos Aukštųjų Mokyklų Profesinių Sąjungų Susivienijimo (LAMPSS) ataskaitinė - rinkiminė konferencija. Konferencijoje dalyvavo LR Seimo nariai: V.M. Čigriejienė, B. Vėsaitė, J. Olekas, V. Gedvilas, Švietimo ir mokslo viceministrė N. Putinaitė, Lietuvos Rektorių konferencijos prezidentas prof. R. Ginevičius, viceprezidentas prof. H. Žilinskas, Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentas A. Mark. Konferenciją pasveikino Kauno technologijos universiteto rektorius prof. R. Šiaučiūnas, Senato pirmininkas prof. R. Bansevičius, kurie pabrėžė LAMPSS vaidmenį kuriant pilietinę visuomenę.

Buvo konstatuota, kad per 2 gyvavimo metus LAMPSS pasiekė labai daug – buvo suvienytos aukštųjų mokyklų profesinės sąjungos, net kelis kartus aukštųjų mokyklų darbuotojams buvo didinami atlyginimai, prirašyta gausybė raštų valstybės institucijų vadovams, aktyviai dalyvauta svarstant LR Mokslo ir studijų įstatymą, suruošta daugybė pasitarimų su valdininkais ir politikais, surengtas įspėjamasis aukštųjų mokyklų streikas, suorganizuotas mitingas prie LR Seimo rūmų prieš antikonstitucinę Aukštojo mokslo reformą.

LAMPSS pirmininkė doc. A. Lapinskienė pabrėžė, kad profsąjunga visai teisėtais būdais pirmiausia gina žmogaus socialines ir ekonomines darbo sąlygas. LAMPSS yra atvira organizacija, kuri remiasi demokratijos, atvirumo ir lygiaverčio bendradarbiavimo principais. Kaip pagrindinis trūkumas, kliudantis organizacijai produktyviai dirbti, buvo įvardintas socialinio dialogo su valdžios atstovais nebuvimas. LAMPSS pateikė daugybė pasiūlymų, tačiau jie švietimo valdininkų dažnai buvo ignoruojami, į daugelį pasiūlymų nesulaukta jokio atsako.

Labai daug diskusijų konferencijoje sukėlė Mokslo ir studijų įstatymo (MSĮ) konstitucingumas. Seimo nariai pabrėžė, kad priimtasis MSĮ yra galimai antikonstitucinis. Ir labai gaila, kad Seimo nariai tik kelių balsų persvara atmetė V. Andriukaičio kreipimąsi į LR Konstitucinį teismą. Pasak jų, tai būtų buvusi gera proga pasitikrinti įstatymo konstitucingumą.

Konferencijoje buvo svarstytos svarbiausios Aukštųjų mokyklų problemos buvo konstatuota, kad nepaisant Švietimo ir mokslo ministerijos propagandos MSĮ naudos (kaip pradžioje buvo žadama) nedavė (nepadidėjo universitetų lėšos, nepakilo studijų kokybė, sumažėjo dėstytojų atlyginimai, pastebimai nepasipildė universitetų laboratorinė įranga). Tuo tarpu mokestis studentams už mokslą padidėjo tiek, kad šiuo metu kai kuriose užsienio šalyse jis tapo gerokai mažesnis nei Lietuvoje, todėl tikėtina, kad tai dar labiau paskatins jaunus žmones studijuoti užsienyje.

Konferencijoje buvo išrinkta LAMPSS Taryba.            

 

 

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

LAMPSS rekvizitai

Kodas: 301572530
Teisinė forma: Profesinė sąjunga ar susivienijimas     
Registravimo data: 2008 m. vasario 29 d.
Banko sąskaita: LT747044090100632045
EL. paštas:
Tel. +370 699 12130
 Adresas: Donelaičio g. 73, 44029 Kaunas, Lietuva

Prisijungimas

Norėdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Daugiau apie slapukus.

Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo taisyklėmis.